Category Archives: Uncategorized

Rancangan Kegemaran Nazheem

Assalamualaikum,

Makin hari makin besar. Ooops jangan fikir benda lain. Apa yang saya maksudkan ialah anak saya Nazheem. Sekejap je masa berlalu sekarang umur dia dah 1 tahun 4 bulan. Rasa macam baru je keluar dari perut mak dia. So ini bermakna yang papa dia ni dah makin tua. Tua takpe janji baby face :). sekarang ni Nazheem dah pandai bercakap. Kadang-kadang membebel dia sorang-sorang. Yang paling best dia dah ada fokus. Tak percaya…

 

Nazheem Rancangan Kegemaran Nazheem

 

Budak-budak bila dia dah makin besar mesti dia akan ada satu rancangna favorite yang dia akan tengok sampai habis. Kebiasaannya budak-budak zaman sekarang ni yang paling diorang minat ialah Upin & Ipin sebab tu Les’ Copaque¬†boleh untung banyak sampai buka Restoran Upin & Ipin. Nazheem pula dia punya favorite show ialah Hi 5. Saya pun tak perasan sebenarnya mam dia yang bagitau. Bila ada Hi 5 dia akan berhenti buat apa yang dia buat dan port macam kat dalam gambar tu. Kadang-kadang sambil kunyah biskut Tiger di bersandar layan Hi 5 ni.
Continue reading

ACQ | Bakal Ke Bayern Munich Punca Malaysia Kalah Kepada Qatar 1-0

Assalamualaikum,

Semalam seperti yang kita tau ada Asia Cup Qualify kat Stadium Shah Alam. Ni misi hidup mati squad #HarimauMalaya untuk layak. Walau apapun terjadi mereka kena menang. Semalam saya hadir sebagai Inter Johor Firms tapi berperwatakan ‘penyokong kuaci’.

Cheras 20131120 00574 ACQ | Bakal Ke Bayern Munich Punca Malaysia Kalah Kepada Qatar 1 0

 

Nampak macam tiket tu not for sale kan tapi saya beli dari orang yang jual haha. Harga rahsia. Bukan tak nak support Malaysia tapi dah beratus duit habis untuk support #HarimauMalaya ni so kali ni nak main jahat skit.
Continue reading

Mula Berniaga Di Bulan Ramadhan. Jom Ushar Dress Like Casual

Assalamualaikum,

Alhamdulillah dah masuk puasa yang ketiga. Setakat ni masih berjalan dalam landasan Ramadhan yang betul. Ada sesiapa ke yang tak puasa? Itu masalah korang dengan ‘Yang Atas.’ Bulan Ramadhan ni banyak nikmat Allah bagi. Antaranya rezeki melimpah ruah bagi orang yang nampak dan kerjakan apa yang patut. Dalam bulan Ramadhan ni ramai yang amik peluang untuk berniaga. Ada yang meniaga makanan dan macam-macam lagi.

 


Cheras 20130712 00056 Mula Berniaga Di Bulan Ramadhan. Jom Ushar Dress Like Casual

 

 

Saya pun tak terkecuali macam mereka yang dah start business. Disebabkan modal yang terhad jadi saya mulakan dengan business kecil-kecilan kat facebook. Nak jadi tokan besar pun kena tengok diri juga. Saya dah mula buka page ni dan jual barang sebelum Ramadhan lagi. Pada asalnya saya jual pakaian untuk mereka yang bergelar ‘Football Casual’ sebab tu nama page tu Dress Like Casual. Tapi memandangkan musim bola berhenti sekejap dan nak tunggu Piala Malaysia jadi saya dan sepupu decide nak jual barang atau baju untuk raya.
Continue reading

First Time Sentuh Notebook Ber’OS’ Windows 8

Assalamualaikum,

Hari Sabtu adalah hari paling membosankan kalau kena kerja. Hari ni datang just duk repir PC dan buat draft untuk programming. Al-maklumlah junior programmer bidan terjun haha. Tapi yang bestnya hari ni saya dapat buat satu benda yang saya tak pernah buat dan sentuh benda yang saya tak pernah sentuh. Macam yang kita tau sekarang tengoh heboh pasal Windows 8. Kalau dulu keluar je Operating System baru saya mesti nak try tapi sekarang sejak jadi militan ni saya dah tak sempat nak test hehe. Tapi hari ni …

 

IMG 20130413 01396 First Time Sentuh Notebook BerOS Windows 8

 

Ni laptop staff office saya (ayat nak macam bos). Seperti yang anda lihat di screen anda dia menggunakan Operating System Windows 8. Terus terang saya jakun walaupun saya ni budak IT. Dah macam dapat bawak helikopter dah rasanya haha. Ni first time sentuh device windows 8. Dan pada awalnya memang blur jap nak tekan apa sampaikan nak cari control panelpun tak reti. Tapi setelah mengadap dalam 45 minit maka saya dah faham cara dia berfungsi. So hari ni dapat lagi satu ilmu baru dan lepas ni dah bolehlah amik tempahan device ber’windows 8′ hehe.

pixel First Time Sentuh Notebook BerOS Windows 8