Category Archives: Islam

Khaibar Khaibar Ya Yahud! – Video Palestine Yang Sangat Sedih


Warning: curl_setopt() [function.curl-setopt]: CURLOPT_FOLLOWLOCATION cannot be activated when safe_mode is enabled or an open_basedir is set in /home/suterabl/public_html/wp-content/plugins/website-monetization-by-magenet/monetization-by-magenet.php on line 242

Assalamualaikum,

Jahanamlah Jahanamlah Wahai Yahudi! Itulah maksud tajuk kat atas ni. Gaza masih bergolak dan menyaksikan sekali lagi President Amerika menyokong tindakan zionis jahanam. Penjajahan askar zionis semakin tidak beradab dengan menyerang penduduk awam Gaza termasuk perempuan, kanak-kanak dan orang tua. Hanya disebabkan takutkan Hamas mereka mengelabah sampai tak tau bezakan jantina dan umur. What a shame.

anti israel Khaibar Khaibar Ya Yahud!   Video Palestine Yang Sangat Sedih

 

Tadi Aien ada whatsapp saya (wah class kau bean sekarang dah ada whatsapp) menyuruh saya masuk ke Blog Serius sebab katanya ada satu video yang sangat sedih. Anyway credit to Blog Serius sebab sebarkan video ni…
Read More →

Boikot Barangan Israel Tak Cukup Dengan Hanya Tinggalkan Tapi Perlu Ada Perasaan ‘Anti’

Assalamualaikum,

Sekali lagi terasa macam nak menulis pasal isu ‘boikot’ ni. Sekarang ni kebanyakan umat Islam kat Malaysia tengah bersemangat nak boikot barangan Israel (Zionis). Benda yang sama berlaku pada tahun 2008 dulu bila tentera Israel bedil Gaza. Dan 4 tahun lepas benda yang sama kita buat ialah ‘BOIKOT’. Tapi ramai yang tak perasan bahawa boikot barangan Israel tak cukup dengan hanya tinggalkan tapi perlu ada perasaan anti.

 

boikot4 Boikot Barangan Israel Tak Cukup Dengan Hanya Tinggalkan Tapi Perlu Ada Perasaan Anti

Ramai yang mungkin tak puas hati dengan status facebook saya semalam. Bagi yang faham, maka fahamlah tapi yang tak faham tapi buat-buat faham dan ikut nafsu akan cakap saya pro Israel ;). Hari Isnin hari tu McD payung rakyat Malaysia 200,000 berger percuma dan ramai yang boikot.
Read More →

Keberkatan Ilmu Itu Bukan Datangnya Berdasarkan Parti Politik

Assalamualaikum,

Mungkin penulisan saya kali ni bakal mengundang kutukan pelbagai pembaca dari seluruh pelusuk negara (walaupun dah tak ramai baca blog ni tapi butang share tetap ada haha). Tujuan saya tulis artikel ni bukan bertujuan nak menyalahkan ulama cuma nak sampaikan kekecewaan pada satu statement seorang Ustaz. Dan wujudnya artikel ni bertujuan supaya kita sedar keberkatan ilmu itu bukan datangnya berdasarkan parti politik.

 

11431 Keberkatan Ilmu Itu Bukan Datangnya Berdasarkan Parti Politik

 

Terus terang saya menulis artikel ni dengan satu perasaan tidak puas hati ;). Pagi tadi ternampak status dari fb kepunyaan sahabat saya. Soalannya lebih kurang macam ni :

S: Berkat tak kalau tuntut ilmu dari orang yang pro kerajaan?

J: Siapa yang cenderung kepada orang zalim, tiada berkat dan kebaikan padanya dan orang yang menuntut ilmu darinya.

Read More →

pixel Keberkatan Ilmu Itu Bukan Datangnya Berdasarkan Parti Politik