Category Archives: Islam

Boikot Barangan Israel Tak Cukup Dengan Hanya Tinggalkan Tapi Perlu Ada Perasaan ‘Anti’

Assalamualaikum,

Sekali lagi terasa macam nak menulis pasal isu ‘boikot’ ni. Sekarang ni kebanyakan umat Islam kat Malaysia tengah bersemangat nak boikot barangan Israel (Zionis). Benda yang sama berlaku pada tahun 2008 dulu bila tentera Israel bedil Gaza. Dan 4 tahun lepas benda yang sama kita buat ialah ‘BOIKOT’. Tapi ramai yang tak perasan bahawa boikot barangan Israel tak cukup dengan hanya tinggalkan tapi perlu ada perasaan anti.

 

boikot4 Boikot Barangan Israel Tak Cukup Dengan Hanya Tinggalkan Tapi Perlu Ada Perasaan Anti

Ramai yang mungkin tak puas hati dengan status facebook saya semalam. Bagi yang faham, maka fahamlah tapi yang tak faham tapi buat-buat faham dan ikut nafsu akan cakap saya pro Israel ;). Hari Isnin hari tu McD payung rakyat Malaysia 200,000 berger percuma dan ramai yang boikot.
Continue reading

Keberkatan Ilmu Itu Bukan Datangnya Berdasarkan Parti Politik

Assalamualaikum,

Mungkin penulisan saya kali ni bakal mengundang kutukan pelbagai pembaca dari seluruh pelusuk negara (walaupun dah tak ramai baca blog ni tapi butang share tetap ada haha). Tujuan saya tulis artikel ni bukan bertujuan nak menyalahkan ulama cuma nak sampaikan kekecewaan pada satu statement seorang Ustaz. Dan wujudnya artikel ni bertujuan supaya kita sedar keberkatan ilmu itu bukan datangnya berdasarkan parti politik.

 

11431 Keberkatan Ilmu Itu Bukan Datangnya Berdasarkan Parti Politik

 

Terus terang saya menulis artikel ni dengan satu perasaan tidak puas hati ;). Pagi tadi ternampak status dari fb kepunyaan sahabat saya. Soalannya lebih kurang macam ni :

S: Berkat tak kalau tuntut ilmu dari orang yang pro kerajaan?

J: Siapa yang cenderung kepada orang zalim, tiada berkat dan kebaikan padanya dan orang yang menuntut ilmu darinya.

Continue reading

Rasulullah Ajar Kita Supaya Bersederhana Dan Bersabar

Assalamualaikum,

Salam Jumaat juga pada Muslim yang membaca blog ini. Harap kalian semua sihat-sihat dan dirahmati dan harap kalin mendoakan kesejahteraan saya dan semua muslim lain di dunia sebab satu benda yang Rasulullah tuntut kita buat ialah mendoakan semua saudara Muslim.

 

Ilovemohammed web Rasulullah Ajar Kita Supaya Bersederhana Dan Bersabar

 

Semua orng mengaku bahawa kita adalah umat Muhammad yang mana berpegang pada Islam. Mana-mana Muslim akan tetap cakap We Love Muhammad. Betul tak? Tapi sejauh mana kita sayangkan Rasulullah. Saya tak pasti ada tak kayu pengukur untuk ukur tahap cinta kita pada Rasulullah.
Continue reading

Innocence Of Muslim – Suatu Penghinaan Ataupun Suatu Takdir

Assalamualaikum,

Sekarang tengah ramai yang komen tentang video Innocence of Muslim. Saya baru je tengok video tu. Actually tak berminat tapi saja nak tau apa yang best sangat video tu. Video ni dibuat oleh seorang bernama Sam Bacile yang dikatakan seorang Yahudi.

panji%2Bislam besar Innocence Of Muslim   Suatu Penghinaan Ataupun Suatu Takdir

 

Video ni merupakan satu video yang menghina Nabi Muhammad SAW. Dan saya sendiri dah tengok memang unsur penghinaan itu sangat ketara dan tiada selindung. Rasulullah dihina disebabkan baginda yang menyebarkan Islam.
Continue reading

pixel Innocence Of Muslim   Suatu Penghinaan Ataupun Suatu Takdir