Category Archives: Food

First Time Makan Sup Gear Box Kat Warung Dusun Gear Box

Assalamualaikum,

Hari ni cuti so boleh up 2 post dan sebenarnya entry ni dah lama saya nak tulis tapi tergendala sebab terlalu busy. Pada Aslamber saya harap dia dapat bersabar sebab saya tengah buat sikit-sikit header dia hehe. Entri ni saya nak share pasal Sup Gear Box.

 

IMG 20121226 01175 First Time Makan Sup Gear Box Kat Warung Dusun Gear Box

 

Saya dah lama nak try makan sup gear box ni sebab orang kata sedap dan ada banyak khasiat. Kalau nak ikutkan ni kali kedua saya makan kat warung ni tapi kali pertama saya rasa sup gear box dia. Kat mana? Kat Warung Dusun Gear Box Bangi.
Continue reading

Bila ‘Baby’ Nak Jadi Italiano

20465013 Bila Baby Nak Jadi Italiano
 

Assalamualaikum,

Kalau mengandung mesti ada satu benda yang wajib berlaku pada wanita yang perutnya semakin membesar.  Benda atau situasi tu dinamakan mengidam.  Situasi ni kalau tak jadi pada ibu yang mengandung ia akan transfer pada bapak baby tu icon wink Bila Baby Nak Jadi Italiano .So saya rasa sepanjang aiensepet mengandung ni sayalah yang bayak kali kecur air liur.
Continue reading

Cabonara Yang Serius Sedap Dari Kawan Baik Masterchef Emelda

IMG02751 20120308 2218 Cabonara Yang Serius Sedap Dari Kawan Baik Masterchef Emelda
 

Assalamualaikum,

Sila abaikan gambar yang menampakkan saya seperti seorang yang sangat pelahab (actually memang tengah lapar pun time tu icon wink Cabonara Yang Serius Sedap Dari Kawan Baik Masterchef Emelda ).Situasi ni berlaku semalam di rumah mama. Semenjak adik saya jadi housewife sepenuh masa maka mood dia untuk memasak sangat tinggi.  Jadi sekarang ni disebakan dia dah berkawan dengan Masterchef Emelda.  Disebabkan dia dah janji dengan saya nak masakkan ‘baby’ saya cabonara jadi semalam dia tunaikan janji dia walaupun sebelum tu saya dah pi San Francisco Pizza untuk mengkaji apa itu cabonara sebenarnya (biasalah orang kampung icon wink Cabonara Yang Serius Sedap Dari Kawan Baik Masterchef Emelda ).
Continue reading

Bila Aiensepet Mengidam : Day 1 – Domino’s Pizza

article 2015690 0D0B717500000578 487 468x434 Bila Aiensepet Mengidam : Day 1   Dominos Pizza
 

Assalamalaikum,

Wanita yang mengandung memang tak boleh lari dengan perkataan mengidam.  First of all sorry mungkin gambar tu tak berapa nak simbolik sebab saya rembat dari blog siapapun saya tak tau.  Janji ada nampak perut terbonjol tu korang faham dah la kan.  Ni saya nak cerita pasal aiensepet yang sekarang ni dah dua bulan ngandung (gaya ayat macam nak ngumpat kan haha).  First day dia mengidam ialah masa hari Isnin baru ni.  Tau apa dia mintak? Continue reading

pixel Bila Aiensepet Mengidam : Day 1   Dominos Pizza