Category Archives: Blog Review

Blog Review – One Blog Social

Assalamualaikum,

Segmen Blog Review kembali lagi. Kalau last time saya cari 10 buah blog untuk kami review tapi kali ni cuma ambil 5 sahaja memandangkan masa yang sangat terhad. So kali ni saya nak review blog ‘One Blog Social’. Pernah jengah blog ni? Tak pernah boleh pi baca…

 

oneblogsocial Blog Review   One Blog Social

 

 

Saya belum pernah jumpa lagi penulis blog ni. Mungkin dia jenis yang suka teknologi dan benda berkaitan gadget. Setelah saya godeh tab Who Am I maka saya dapat sedikit info sedikit tentang penulis blog ni. Most of entri dia berkaitan blogging.

Komen Bean Moreno :

* Theme yang sangat simple. Seronok je nak membaca dengan theme yang dia gunakan ni.

* Penggunaan widget yang minima. So Page Load memang tak heranlah sangat ringan dan cepat.

* Ni just pendapat jelah, header tak sesuai dengan niche blog sebab niche lebih kepada blog handling dan tech tapi header lebih menjurus kepada personal.

* Info yang memang ada dalam blog ni memang bagus untuk blogger-blogger  baru nak up macam saya.

* Cara penulisan yang sangat sempoi,berkesan dan mudah difahami. Tutorial dia pun senang faham.

 

Saya rasa takde benda lagi saya nak komen pasal blog ni. Nak kata perfect pun tak boleh kurang pun takde. Harapan saya ialah dapat bertemu dengan pemilik blog ni sebab banyak knowledge dia. Mana tau boleh belajar.

 

profil Blog Review   One Blog Social

 

 

Nama Penulis Blog – Abdur Rozak

URL Blog - http://www.oneblogsocial.com

Nama Blog – One Blog Social

Link Page – http://www.facebook.com/Oneblogsocial

Blog Review – Info Diet Harian

Assalamualaikum,

Malam ni nak teruskan dengan mereview blog yang terakhir. Kalau saya tak review lebih-lebih pun korang dah tau blog ni pasal apa. Actually blog ni owner dia sama macam blog Hatisamronkin. Siapa yang tak kenal dengan Nik Latiff ;).

 

infodiet Blog Review   Info Diet Harian

 

Ni blog baru dan saya rasa saya patut bagi pendedahan sebab content dia bermanfaat. Mungkin terpengaruh dengan rancangan Kelvin Zahari kot ;).
Continue reading

Blog Review – Wanita Mutalib

Assalamualaikum,

Selamat malam, kita sambung lagi marathon blog review dengan me’review’ blog rakan kepada blogger ternama. Actually saya jumpa dia baru sekali iaitu masa Bro Framestone buat makan-makan.

 

wanita muntalib Blog Review   Wanita Mutalib

 

Nama blogger kali ni agak unik. Mungkin dalam dunia ni dia je pakai nama ni. Nama dia Wanita Mutalib. Saya cuma tahu ada Wanita Hari Ini je hehe. Sayapun tak pasti nak panggil dia kakak ke adik ke haha. Anyway blog dia ni seunik nama dia.
Continue reading

Blog Review – Ujang

Assalamualaikum,

Kita sambung maraton review blog dengan me’riview’ blog musuh saya dalam facebook. Mamat ni dah ramai orang kenal. Tengok follower pun saya agak gerunlah sebab banyak sangat peminat dia. Nak review pun takut sebab kang kalau salah review follower dia serang sini plak.

 

ujang Blog Review   Ujang

 

Mesti korang kenalkan dengan pemilik blog kat atas ni. Dia ni sangat femes kat dalam dunia blogspot ni sampaikan nak tukar domain pun tak nak ;). Nama mamat selekeh ni Ujang. Anak dia ni pun sebaya dengan anak saya.
Continue reading

pixel Blog Review   Ujang