Live Viewing – Manchester United VS Liverpool @ D’Stall Corner

Assalamualaikum,

Pada peminat Liverpool dan Manchester United hari Ahad hari tu memang satu hari yang ditunggu-tunggu sebab it’s a matchday on Super Sunday. Kami penyokong Liverpool memang macam biasa port dekat Mini Anfield iaitu D’Stall Corner Kelana Jaya. Setiap match-match besar memang D’Stall akan buat macam gathering yang serius grand gile. Dah macam masuk tengok bola kat Anfield beb cuma penyokong nya ialah ‘Mat Salleh Punggung Hitam’…

tiket Live Viewing   Manchester United VS Liverpool @ DStall Corner

Ni tiket dia. Nampak tak nak lepak tengok bola dah macam tengok bola kat stadium tau bukan main-main sebab tu D’Stall ni dipanggil Mini Anfield. Memang dia punya meriah lain macam beb. Kalah game JDT :). Saya dah beberapa kali dah lepak tengok bola kat sini cuma kali ni berbeza skit. Kali ni saya tengok bola dengan team blogger Liverpool iaitu Melastik Bintang, Sohoque dan penulis blog tegar Liverpool Wan Gerrard. Apapun thanks to Wan Gerrard sebab payung tiket.

blogger Live Viewing   Manchester United VS Liverpool @ DStall Corner

Melastik Bintang sorry ye timing ambil gambar memang tak kena. Kalau kena troll tu kira halal dunia akhirat eh haha. Biasanya memang Match dengan Red Devils satu match yang ditunggu-tunggu. Bukan baru dah bertahun saya sokong The Reds memang every game yang melibatkan team ni memang akan ditunggu-tunggu bukan setakat fans kedua-dua team tapi seluruh penyokong Barclay Primiere League (dulunya English Primiere League). Dan seperti mana yang kita tahu Manchester sekali lagi dirogol di laman sendiri. Nak tengok kemeriahan… Saya payung dua gambar…

watermarked bakar suar 1 Live Viewing   Manchester United VS Liverpool @ DStall Corner

 

watermarked penonton membanjiri 1 Live Viewing   Manchester United VS Liverpool @ DStall Corner

 

Gambar saya rembat dari blog Sohoque memandangkan time ni bateri handphone dah kelaut. Nampak tak. Kat hujung belah sana ada satu kedai makan port budak Manchester United. Tapi tak semeriah kat sini. Mungkin diorang dah tau diorang nak tapau so tengok kat rumah lebih baik (terprovoke pulak). Apapun match kali ni memang best. Dah lah Liverpool menang 3-0 dengan Manchester United, menang pulak kat Old Trafford. Tapi yang syok boleh terjumpa dengan kawan lama plak…

Salleh Live Viewing   Manchester United VS Liverpool @ DStall Corner

 

Dah lama saya tak jumpa dia. Saya rasa last lepak dengan dia tahun 2001 kat Bukit Bintang. Lepas tu tau-tau dah jadi retis dah haha. Anyway seriously saya suka perubahan dia sekarang. Mungkin akan ganti Ustaz Don Daniyal (insyAllah). Dah makin sihat dah dulu taklah sesihat macam ni saya je maintain tough. Oklah ni je yang mampu saya cerita dah penat menaip. Thank to he organizer Pak Tam :). Apapun pun salam 3-0 to Manchester United Fans dan YNWA…

p/s:

Event ni boleh update Sepetang Bersama Blogger tak update lagi ades…

pixel Live Viewing   Manchester United VS Liverpool @ DStall Corner
 Live Viewing   Manchester United VS Liverpool @ DStall Corner Bean Moreno (1355 Posts)

Seorang skinhead yang suka menulis blog, berkongsi maklumat dan mecari sedikit mata pencarian dari blog

Wordpress Live Viewing   Manchester United VS Liverpool @ DStall Corner

Comments

comments

4 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge