Nuffnang VS Hosting Data KL

Assalamualaikum,

Entri hari ni lebih kepada perbincangan untuk blogger. Saya ni kira budak baru belajar dan masih mencari-cari benda betul dalam berblog ni. Kalau saya dah pro income saya dah beribu macam Eyriqazz. Apa yang korang guna untuk check stats atau analytic blog korang? Ramai yang kata analytic paling bagus ialah Google Analytic. Macam saya saya cuba guna pakai 2 analytic untuk buat perbezaan.

 

how to drive traffic to a new blog Nuffnang VS Hosting Data KL

credit to Doncaprio

 

Saya dah perati benda ni lama dah. Dari stat zaman saya guna blogspot sampailah sekarang guna self hosted blog. Al-maklumlah dulu sangat taksub dengan Nuffnang so malaslah nak tengok stats tempat lain. Tapi saya terasa macam kurang dia terlalu banyak. Sebelum saya kupas ataupun tunjuk saya nak tanya pada yang otai-otai dalam blogsphere adakah Unique View itu sama dengan Number of Visit? Ok saya dengar macam ramai kata sama haha. Kalau sama jom compare :

stas nuffnang Nuffnang VS Hosting Data KL

Stats di Nuffnang

 

Stats Nuffnang VS Hosting Data KL

 stats Hosting DataKL

Macam yang saya pernah cerita kat dalam entri Nuffnang yang murah hati, trafik blog ni takdelah hebat sangat. Memang cikai gila wa cakap lu. Tak sampai seribupun trafik tapi saya bersyukur even trafik sikit saya still boleh dapat income lagi hehe. So kat sini saya dah tunjuk dua perbandingan. Kalau korang rasa mana satu nak percaya?

p/s:

Orang kata kalau nak mintak innity jangan hantar stats Nuffnang kompom tak lepas hehe

pixel Nuffnang VS Hosting Data KL
 Nuffnang VS Hosting Data KL Bean Moreno (1355 Posts)

Seorang skinhead yang suka menulis blog, berkongsi maklumat dan mecari sedikit mata pencarian dari blog

Wordpress Nuffnang VS Hosting Data KL

Comments

comments

20 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge