Bak Mai Duit Merah

Assalamualaikum,

Macam biasa setiap raya cina kat company tempat saya kerja ni ada dua benda yang best bila Chinese New Year ni datang. Satu ialah makan-makan yang di’sponsor’ oleh bos (bukan company tau Bos yang payung). Yang lagi satu biasalah Ang Pow (Duit Merah). Sama macam kita orang Melayu bila raya mesti nak kasi duit raya tapi mungkin bezanya sampul dia warna merah hehe.

 

Cheras 20130218 01281 Bak Mai Duit Merah

Kalau nak ikut sebelum ni pun company tempat saya kerja dulu pun ada bagi ang pow tapi bezanya ialah kali ni bukan saya yang pi mintak macam pengemis beratur semata-mata ang pow hehe… Kali ni Bos yang datang jumpa staff dia bagi duit merah. Ni kali kedua dapat and pow dari bos. Isi dalam tak perlu diberitahu cukuplah yang saya boleh cakap ‘wang besar’. Alhamdulillah… Macam mana dengan korang? Ada dapat ang pow tak?

pixel Bak Mai Duit Merah
 Bak Mai Duit Merah Bean Moreno (1359 Posts)

Seorang skinhead yang suka menulis blog, berkongsi maklumat dan mecari sedikit mata pencarian dari blog

Wordpress Bak Mai Duit Merah

Comments

comments

4 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge