Tumpasnya Johor Darul Takzim, Dream team TMJ

Assalamualaikum,

Terlambat update untuk ini. Tapi apa adahal saya berblog bukan untuk rebut SEO tapi untuk kepuasan diri menulis. So tulis minggu depan pun tak kisah hehe. Macam yang kita tau 8 Januari 2013 pasukan dream team TMJ iaitu Johor Darul Takzim lawan Pahang. Pada awalnya memang sebelum match kebanyakan orang Johor dah confident yang JDT akan menang sebab masa 4 penjuru JDT dah menang ;).

 

pahang vs johor darul takzim Tumpasnya Johor Darul Takzim, Dream team TMJ

 

Saya tau memang ramai yang menuggu berita kekalahan Johor Darul Takzim ni terutama sekali penyokong Kelantan. Alah cool sudah takkan sebab Mat Yo kita nak kena berparang ye tak? Disebabkan saya salah seorang ahli tertinggi Inter Johor Firms maka match ni mesti nak kena tengok match even dalam keadaan mendukung anak hehe. Yelah nak pegi stadium jauh sangat so tengok depan TV lah dan yang saya tau budak-budak IJF dah start nak conquer stadium minggu ni ;).

Jom ushar video dulu :

 

Pendapat tentang match :

1. Pembelian Guiza memang berbaloi sebab skill dia memang mantap dan kedua-dua gol Johor adalah daripada hasil Guiza.

2. Taktik Pahang untuk melemahkan player JDT first half berjaya sebab bila kita tengok masa second half defend JDT dah longlai sebab first half diorang menyerang macam orang gila. So Pahang just hantar Gopi untuk attack Tuah. Simple je.

3. Bahagian midfield JDT tak kuat sangat. Zaquan pun macam nak tak nak je main. So bila midfield main tak best defend akan senang penat. Jadi lepas ni harap Fandi Ahmad akan kuatkan defend dengan midfield.

4. Sikap overconfident pasukan JDT memang bawak kepada kehancuran sebab apa patutnya bila dah lead 2-0 diorang dah boleh menang dah tapi bila pandang rendah pada lawan ni lah jadinya.

5. Sepatutnya bila Safiq rahim dah naik atas tolong striker mesti nak kena ada backup dari defend naik sikit atau pun midfield barulah stabil. Ni tak bila Safiq naik takde siapa backup dia punya tempat so jahanamlah tengah.

Saya bukan nak jadi coach tapi kadang-kadang penyokong ada yang berfikiran macam coach itu bezanya penyokong biasa dengan penyokong (hooligan). Hooligan bukan takat kena tau menang atau kalah tapi kena tau serba sedikit kemampuan team yang disokong. So anak-anak JOHOR jom support page kami Inter Johor Firms dan bagi pendapat.

 

p/s:

Tetiba teringat zaman-zaman skinhead…Sokong bola sampai bertumbuk lepas game kat stadium hehe…

pixel Tumpasnya Johor Darul Takzim, Dream team TMJ
 Tumpasnya Johor Darul Takzim, Dream team TMJ Bean Moreno (1366 Posts)

Seorang skinhead yang suka menulis blog, berkongsi maklumat dan mecari sedikit mata pencarian dari blog

Wordpress Tumpasnya Johor Darul Takzim, Dream team TMJ

Comments

comments

13 Thoughts on “Tumpasnya Johor Darul Takzim, Dream team TMJ

  1. Bagi aku ianya adalah permulaan yang baik… tunggu time HOME GAME…confirm penuh giler stadium tu nanti….
    hazman aka species1980 recently posted..HAZMAN vs FOOD ( MEE GORENG UDON JEPUN + SPAGHETTI AYAM )My Profile

  2. Aku memang xlayan Liga-M ni. Setakat support dari jauh je. Kalau Presiden FAM dah tiada mungkin minat akan datang balik.Hehe

    Kalau tengok dari segi teori main tempat lawan memang ada beza dari main dekat home. JDT dah score 2 gol. Strategi 2nd half sepatutnya cari lagi 1 gol untuk kill semangat pemain Pahang.

    Tapi sebaliknya berlaku. Pahang bila dapat 1 gol mereka akan lebih semangat bila beraksi depan penyokong sendiri. Lagipun dorang main tanpa pressure. Nothing to lose.

    Team JDT semakin tertekan dengan asakan bertubi2 pasukan Pahang. Akhirnya tumbang 2-3. Bola sepak apa-apa boleh jadi. Yang penting fokus dan sempurnakan peluang terhidang.

    Game pagi tadi pun sama. Chelsea attack2 habis-habisan last2 sebab mistakes defend dorang kalah 0-2.Swansea hanya amik peluang mereka.

    P/S : Jangan underestimate lawan. Main sehabis baik.
    Que recently posted..KEPUTUSAN PENUH PEMENANG FIFA BALLON D’OR 2012My Profile

  3. Mesti player2 semua kena maki kaw2 selepas kekalahan ni…. ;)
    Malaysia coin recently posted..Duit RM100 tunai percumaMy Profile

  4. Manchester City junior? Learn from EPL, money can’t buy success… Real madrid, chelsea, Manchester city,etc..Konsistensi lebih penting…
    eyriqazz recently posted..Sayonara Nicholas ChayMy Profile

  5. wah, team malaysia pun ada firms ye. dah macam hooligans england pulak. haha.
    khairil recently posted..Kisah Sedih Budak 6 Tahun Yang Tinggal Seorang Dipulau Masyarakat Akibat HIVMy Profile

  6. Pingback: Selamat Datang Ke 'Larkin' Nunez | Sutera Blogger

  7. Pingback: Johor Darul Takzim FC Seri Dengan Lions xii Di Larkin. Apa Masalahnya | Sutera Blogger

  8. Pingback: JDT 1 Layak Ke Separuh Akhir Piala FA | Sutera Blogger

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Post Navigation