Maharaja Lawak Mega 2012 Minggu 8 – Zizan Balik Kampung

Assalamualaikum,

Minggu ni saya tengok ulangan je Maharaja Lawak Mega 2012 sebab time tu on the way balik kampung di Muo. Minggu ni diorang buat show kat Terengganu. Kali ni kalau yang kuragnya Jozan dah tak jadi Jozan sebab Johan takde Zizan je buat show sorang. Minggu ni yang tersingkir ialah Kumpulan R2. Tak taulah kalau ada undi masuk diorang dapat masuk balik kan hehe.

996900 Maharaja Lawak Mega 2012 Minggu 8   Zizan Balik Kampung

Pada Maharaja Lawak Mega 2012 Minggu 8 ni tema dia ialah Cerita Rakyat dan Radio. So kat sini apa yang saya nampak ialah kemungkinan advantage pada Jozan dan Boboi sebab depa ada penyampai radio. Jadi jom kita tengok siapa yang buat persembahan top 3 dalam minggu 8 ni.

Cerita Rakyat:

1. Kumpulan Jozan (actually Zizan)

Jozan Maharaja Lawak Mega 2012 Minggu 8   Zizan Balik Kampung

Minggu ni Zizan buat persembahan Kumpulan Jozan secara solo. Dengar cerita Johan tak sihat. Even sorang dia masih dapat tepukan yang gemuruh dan bagi saya even punchline kurang persembahan dia lawak lah. Minggu dia kalau nak ikutkan memang tema lari sebab dia hanya menceritakan pasal Cerita Rakyat bukan buat cerita rakyat. Tapi oklah sebab dia seorang diri ;).

2. Kumpulan Shiro

Shiro Maharaja Lawak Mega 2012 Minggu 8   Zizan Balik Kampung

Sekali lagi Shiro bikin hal. Sharol bawak keluar punchline semua punchline bijak haha. Bagi saya diorang ni boleh masuk final itupun kalau dinilai dari persembahan konsisten sebab persembahan Kumpulan Shiro memang tiap-tiap minggu best.

3. Kumpulan Say Who

say who Maharaja Lawak Mega 2012 Minggu 8   Zizan Balik Kampung

Macam biasa kehebatan persembahan Kumpulan Say Who ni ialah diorang faham konsep dan pandai bawak diri. Punchline pun boleh tahan lawak tapi minggu ni si kurus tu kureng sikit. Mungkin krisis identiti kot haha.

 

Radio

1. Kumpulan Shiro

shiro 2 Maharaja Lawak Mega 2012 Minggu 8   Zizan Balik Kampung

Yang ni terbaek! serius lawak even depa just modify lawak diorang masa kat Raja Lawak dulu. Macam ni baru best dua-dua keluar punchline.

 

2. Kumpulan Say Who

Say who 2 Maharaja Lawak Mega 2012 Minggu 8   Zizan Balik Kampung

Walaupun persembahan kedua Kumpulan Say Who ni kurang tapi still boleh nak ketawa lagi lah. Takdelah membosankan kalau nak dibandingkan dengan kumpulan lain.

3. Kumpulan Boboi

boboi Maharaja Lawak Mega 2012 Minggu 8   Zizan Balik Kampung

Dalam persembahan kedua Kumpulan Boboi ni baru nampak Nabil punya impak yang buat orang ketawa. Banyak juga punchline datang dari Nabil. Kalau meacm ni selalu mungkin akan jadi lebih best ;).

So nilah antara persembahan yang saya rasa best minggu ke 8 ni. Dengar cerita Astro nak extend Maharaja Lawak Mega 2012 ni sampai minggu 12 tapi saya tak sure betul ke tidak. Kalau betul mungkin akan ada undian masuk kot ;). So kalau ada undian masuk siapa yang korang rasa akan dipanggil masuk?

 

pixel Maharaja Lawak Mega 2012 Minggu 8   Zizan Balik Kampung
 Maharaja Lawak Mega 2012 Minggu 8   Zizan Balik Kampung Bean Moreno (1357 Posts)

Seorang skinhead yang suka menulis blog, berkongsi maklumat dan mecari sedikit mata pencarian dari blog

Wordpress Maharaja Lawak Mega 2012 Minggu 8   Zizan Balik Kampung

Comments

comments

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge