Bila Berpindah IT Executive Pun Jadi Installer Astro

Assalamualaikum,

Sekali lagi orang nomad berpindah demi mencari tempat teduh yang sesuai untuk diri dan keluarga. Masuk ni dah 3 kali saya pindah selepas berkahwin dalam masa 4 tahun. Satu pencapaian yang memberangsangkan sebab saya berjaya bertahan selama 2 tahun di Bangi hehe. Apapun terima kasih pada owner yang baik hati lalu menyewakan rumahnya kepada kami.

Cheras 20130128 01231 Bila Berpindah IT Executive Pun Jadi Installer Astro

Nampak tak Installer Astro yang tak bertauliah buat kerja. NiĀ firstĀ time saya cuba buat kerja gila ni. Setelah bertanya pada beberapa pakar tentang alunan amplitud astro jadi saya buat pemahaman saya sendiri. Masa angkat barang saya dah kaji aliran cable dah tau itu adalah batang untuk ikat piring astro saya. Saya saya dengan memandainya telah bukak set kat rumah lama lalu pasang kat rumah baru.

Actually malas nak panggil orang buat sebab nak kena tunggu pastu harga boleh tahan plak RM150. So dari bagi orang better saya belajar then buat sendiri je. Nampak macam susah tapi misi ni lagi mudah dari layan database kat office hehe. Disebabkan cable semua dah siap, batang dah ada dan piring semua dah complete tak salah cuba sebab takde renjatan elektrik pun yang kita akan kena hehe. So sebelum nak buat benda ni jadi mudah sila pastikan tempat baru tu dah siap ada batang peletak piring,skru semua cukup,piring astro dan make sure cable tu memang dah ada. Kalau tak korang kena beli cable takpun panggil installer yang berharga RM150 tu hehe.

 

p/s:

Selagi boleh save duit kita save duit. Bukan kedekut tapi untuk kesenangan di hari akan datang.

pixel Bila Berpindah IT Executive Pun Jadi Installer Astro
 Bila Berpindah IT Executive Pun Jadi Installer Astro Bean Moreno (1385 Posts)

Seorang skinhead yang suka menulis blog, berkongsi maklumat dan mecari sedikit mata pencarian dari blog

Wordpress Bila Berpindah IT Executive Pun Jadi Installer Astro

Comments

comments

12 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge