Maharaja Lawak Mega 2012 Minggu 7 – Jozan Yang Semakin Tenggelam

Assalamualaikum,

Kalau minggu lepas hanya Kumpulan Jambu dan Kumplan Shiro je yang kaya dengan punchline tapi pada Maharaja Lawak Mega 2012 Minggu 7 ni ada sedikit best. Minggu ni last diorang beraksi kat Shah Alam sebab minggu depan persembahan akan dibuat kat Terengganu.

996900 Maharaja Lawak Mega 2012 Minggu 7  Jozan Yang Semakin Tenggelam

Pada Maharaja Lawak Mega 2012 Minggu 7 ni peserta kena buat dua task iaitu Loghat dan Kembali ke Sekolah. Macam yang dah dapat diduga kumpulan yang akan dikeluarkan ialah Kumpulan Sabon. Dari minggu pertama saya tak dapat nak gelak dengan punchline depa ;). Jom kita tengok 3 persembahan terbaik untuk minggu ni.

Loghat :

1. Kumpulan Say Who

say who Maharaja Lawak Mega 2012 Minggu 7  Jozan Yang Semakin Tenggelam

 

Untuk persembahan Kumpulan Say Who diorang bawak loghat Nogori,Kedah dan Kelantan. Kebanyakan punchline macam biasa datang dari Bocil Bancin.

2. Kumpulan Shiro

Shiro Maharaja Lawak Mega 2012 Minggu 7  Jozan Yang Semakin Tenggelam

Pada minggu ni persembahan Kumpulan Shiro ada best sikit. Banyak jugak punchline yang ajak keluarkan. So kat sini takdelah nampak sangat lawak tu bergantung pada Shahrol je.

3. Kumpulan R2

r2 Maharaja Lawak Mega 2012 Minggu 7  Jozan Yang Semakin Tenggelam

Minggu ni persembahan Kumpulan R2 ada peningkatan. Dah ada punchline yang best-best dan daik pada Rahim pun dah pandai melawak. Dah tak boleh panggil prob lagi dah haha.

Ni adalah persembahan pertama. Bagi persembahan kedua saya just boleh letak tanpa video sebab bagi saya persembahan tu sangat kurang punchline yang boleh buat orang ketawa.

Untuk persembahan Kembali ke sekolah ni adalah top 3 :

1. Kumpulan Jambu

2. Kumpulan Jozan

3. Kumpulan Say Who

Maharaja Lawak Mega 2012 dah sampai minggu 7 tapi bagi saya carta undian tu macam tak betul. Kalau ikutkan lawak Kumpulan Jozan tak layak untuk duduk kat atas sebab persembahan diorang sangat biasa.

Bagi saya yang patut kat atas ialah Kumpulan Jambu. Itu kalau nak ikutkan lawaklah tapi apa kan daya Maharaja Lawak Mega 2012 bergantung pada undian SMS so kalau Amir masuk dan ada pengSMS yang ramai diapun boleh jadi juara ;).

ps:

Sedang sibuk stabilkan 2 page facebook tapi page untuk blog ni tak jaga pun hehe icon wink Maharaja Lawak Mega 2012 Minggu 7  Jozan Yang Semakin Tenggelam

 

pixel Maharaja Lawak Mega 2012 Minggu 7  Jozan Yang Semakin Tenggelam
 Maharaja Lawak Mega 2012 Minggu 7  Jozan Yang Semakin Tenggelam Bean Moreno (1366 Posts)

Seorang skinhead yang suka menulis blog, berkongsi maklumat dan mecari sedikit mata pencarian dari blog

Wordpress Maharaja Lawak Mega 2012 Minggu 7  Jozan Yang Semakin Tenggelam

Comments

comments

4 Thoughts on “Maharaja Lawak Mega 2012 Minggu 7 – Jozan Yang Semakin Tenggelam

 1. Eden rasa, jambu antara yang terbaik..suka lawak sekolah dia …cikgu pulak yang dikenakan kembali..
  eyriqazz recently posted..Hari Terakhir, Hadiah MempesonaMy Profile

 2. Kalau tengok prestasi JOZAN memang lawak konsisten je kan…..cuma aku terfikir andai ada MLM musim 3 takkan Astro nak GUNA pelawak sama gak…. huhuhuhu
  hazman aka species1980 recently posted..Diana Amir bersama WAN ZACK HAIKAL di Malam Ambang 2013 Dataran Kemerdekaan Shah AlamMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Post Navigation