Maharaja Lawak Mega 2012 Minggu 5 – Jambu Terbaek!

Assalamualaikum,

Mesti pelik apasal tetiba blog ni start review Maharaja Lawak Mega 2012. Minggu 2 dan 3 saya tak review sebab saya tau depa akan buat main-main al-maklumlah tiada penyingkiran so depa akan simpan idea untuk minggu keempat. Minggu 4 pulak saya tak review sebab dah dapat agak siapa akan keluar. Dalam Maharaja Lawak Mega 2012 Mega Minggu 5 ni yang tak lawak ada 3 group haha.

996900 Maharaja Lawak Mega 2012 Minggu 5   Jambu Terbaek!

Maharaja Lawak Mega 2012 Minggu 5 bermula dengan persembahan Kumpulan Shiro yang boleh dikelasifikasikan sebagai best. Dalam minggu ke-5 ni bolehlah dikatakan semua kumpulan desperate nak menang. Bagi saya ada 3 persembahan yang superb minggu 5 ni. Minggu ni ialah bertemakan Muzikal komedi…

1. Kumpulan Jambu

Jambu Maharaja Lawak Mega 2012 Minggu 5   Jambu Terbaek!

 

Kali ni memang terbaik. Dari awal sampai akhir punchline bersepah. Lagu yang diorang pilihpun memang best dan kena dengan jalan cerita. Persembahan Kumpulan Jambu minggu ni memang lawak dan teratur.

2. Kumpulan Say Who

Say Who Maharaja Lawak Mega 2012 Minggu 5   Jambu Terbaek!

Ada yang kata diorang ni persembahan tak matang. Tapi serius persembahan Kumpulan Say who memang lawak. Tapi punchline biasanya keluar dari Bocil. Lawak dia yang bersahaja boleh buat kita gelak.

3. Kumpulan Jozan

Jozan Maharaja Lawak Mega 2012 Minggu 5   Jambu Terbaek!

Diorang ni kalau tak lawakpun still akan duduk kat atas sebab memang fans mereka (bak kata Wulan Guritno) terlalu ramai. Persembahan Kumpulan Jozan adalah tertumpu pada pemilihan lagu dan body language diorang yang memang bagus. Nak kata punch line banyak tak jugak tapi still boleh gelaklah.

Ni antara 3 persembahan yang bagi saya ok dan lawak. Yang lain bukan tak bagus cuma tak sehebat diorang lah. Kalau ada pun mungkin Kumpulan Shiro je lah boleh masuk dalam list. Dan Minggu ni tiada penyingkiran. Apa pendapat korang pasal Maharaja Lawak Mega 2012 Minggu 5 ni. Persembahan siapa yang bagus?

pixel Maharaja Lawak Mega 2012 Minggu 5   Jambu Terbaek!
 Maharaja Lawak Mega 2012 Minggu 5   Jambu Terbaek! Bean Moreno (1355 Posts)

Seorang skinhead yang suka menulis blog, berkongsi maklumat dan mecari sedikit mata pencarian dari blog

Wordpress Maharaja Lawak Mega 2012 Minggu 5   Jambu Terbaek!

Comments

comments

8 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge