Maharaja Lawak Mega 2012 | Minggu 1 Bermula Hambar

Assalamualaikum, Hari ni ponteng kerja sebab tak berapa sihat dan harap boss tak martah dan kurangkan bonus ;). Macam yang semua orang tahu semalam Maharaja Lawak Mega 2012 dah bermula. Season Maharaja Lawak Mega yang lepas Osbon jadi juara.

imageResize Maharaja Lawak Mega 2012 | Minggu 1 Bermula Hambar

 

Siapa yang tengok semalam mesti tau yang ada beberapa team yang dah pernah masuk last season. Ada team yang masih kekal dan ada team yang masukkan muka baru. Sebagai contoh Boboi import Nabil mungkin untuk memperkuatkan jentera serangan ;). Apa kata kita ushar 3 persembahan terbaik minggu ni.

1. Kumpulan Jozan

Ni adalah persembahan yang paling lawak bagi saya. Walaupun ni bukan yang terbaik yang Jozan boleh buat tapi Awie sendiri ketawa sampai keluar air mata. So kat situ kita dah nampak memang unsur lawak tu ada haha.

 

2. Kumpulan Balas 

 Siapa tak kenal Kumpulan Balas. Kumpulan lawak double meaning paling hebat Malaysia haha. Walaupun depa buat lawak recycle tapi at least orang still gelak. Yang kurangnya ialah kemasukan ahli tambahan tak kasi impact sebab masih bergantung pada Syuk untuk payung punch line.

 

3. Say Who

 

Kumpulan ni memang feveret saya. Tapi lawak diorang pun still tak berapa nak bagus. Lawak masih style Maharaja Lawak Mega yang lepas. Tapi still menghiburkan.

Ni antara 3 persembahan yang menarik Maharaja Lawak Mega 2012 minggu 1. Bagi saya salah satu sebab kenapa persembahan diorang jadi tak best minggu pertama ni ialah sebab diorang tak all out mungkin sebab dah tau takde penyingkiran.

p/s:

Yang paling tak best ialah Kumpulan Da Di Du.

pixel Maharaja Lawak Mega 2012 | Minggu 1 Bermula Hambar
 Maharaja Lawak Mega 2012 | Minggu 1 Bermula Hambar Bean Moreno (1364 Posts)

Seorang skinhead yang suka menulis blog, berkongsi maklumat dan mecari sedikit mata pencarian dari blog

Wordpress Maharaja Lawak Mega 2012 | Minggu 1 Bermula Hambar

Comments

comments

5 Thoughts on “Maharaja Lawak Mega 2012 | Minggu 1 Bermula Hambar

  1. sayang sepah takde..kalau tak..mesti best gila kali nih..boboi kureng dah..sebab bila ada 3 boboi..dah tak seimbang. masa tak cukup punya..better 2 orang aje..sathia dan abon..cuba guna lawak pantun. kekadang jadi..kekadang tak jadi..

    apapun, jozan still paling kacak.
    titan recently posted..Mencintai Ain Maisarah – Part 10My Profile

  2. haah lah…kejap je ada…tadi ok ces!

  3. Hurmmm…. sekali tajuk lebih kurang macam entry aku daaaa…..
    hazman aka species1980 recently posted..Persembahan MAHARAJA LAWAK MEGA 2012 – Minggu 1 HAMBARMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Post Navigation