Jom Belajar Edit Gambar

Assalamualaikum,

Sebelum start just nak wish Selamat Menyambut Deepavali pada yang beragama Hindu dan Selamat menyambut Awal Muharram bagi yang beragama Islam. Minggu ni ada dua cuti tu yang best jadi rakyat Malaysia ni. Hari tu sebab kebosanan saya create satu page baru. Kalau siapa nak belajar edit gambar boleh lah. Jom belajar edit gambar sama-sama.

Lightroom Jom Belajar Edit Gambar

 

Ni adalah logo page tu. Page ni berkenaan dengan Adobe Lightroom. nama group ni ialah Adobe Lightroom For Beginners.  Disebabkan ramai yang tanya saya berkenaan benda ni dan nak belajar apa kata kita share tentang benda ni. Saya takdelah bagus sangat guna software ni tapi bolehla takat nak share apa yang saya tahu.
Kat dalam page ni saya akan letak beberapa preset yang saya sendiri buat dan juga beberapa tutorial pasal macam mana nak edit gambar guna Adobe Lightroom. Tutorial Adobe Lightroom ni semua dalam bahasa Melayu so sesiapa yang MUET teruk pun boleh faham.

So kalau korang ada idea ataupun ada yang mahir guna benda ni bolehlah berkongsi dengan saya. Kalau ada antara korang yang biasa guna benda ni bolehlah kalau nak share preset ataupun gambar-gambar yang korang dah edit. So siapa yang berminat boleh la like page ‘Adobe Lightroom For Beginers‘. Tiada yuran dikenakan ;).

p/s:

Dengar cerita banyak blog yang kena malware. Dulu pun kes ni banyak kali jadi…Sayapun pernah jadi mangsa icon wink Jom Belajar Edit Gambar

 

 

pixel Jom Belajar Edit Gambar
 Jom Belajar Edit Gambar Bean Moreno (1355 Posts)

Seorang skinhead yang suka menulis blog, berkongsi maklumat dan mecari sedikit mata pencarian dari blog

Wordpress Jom Belajar Edit Gambar

Comments

comments

4 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge