Mengukur Pengaruh Di Social Media

Assalamualaikum,

Sekarang ni social media mejadi satu medium yang sangat diperlukan. Ada sesetengah orang anggap kalau takde social media hidup dia kosong tak bererti (cewah…). Tipulah kalau nak cakap kita tak tau apa itu facebook. Kalau cakap takde akaun facebook saya percaya sebab saya ada seorang kawan yang memang takde akaun facebook (nama dan alamat dirahsiakan).

Social Media Mengukur Pengaruh Di Social Media

 

Kalau nak cerita bab kehebatan ataupun cara penggunaan social media ni saya bukanlah insan terpilih. Saya cuma pengguna tegar beberapa platform social media. Social Media ni impact dia sangatlah besar tak kira dari segi yang positif ataupun negatif. Tak nak cerita pasal yang negatif kita buka yang positif iaitu selaian menghubungkan kita ia juga boleh digunakan untuk menjana duit. Tapi sebelum nak buat duit pengiklan akan mengkaji sejauh mana pengaruh kita dalam social network. Antara platform yang boleh digunakan untuk mengukur pengaruh  di social media ialah :
Continue reading

Jom Menang RM100 Cash Back Dengan Maybank Cards – Maybank Rain Money Contest

Assalamualaikum,

Hari ni nak update pasal contest. Tadi masa nak check payment customer kat Maybank2u saya ternampak satu contest tengah berjalan. Nama contest tu ialah ‘Rain Money Contest’. Apa dia Rain Money Contest? Setiap kali kita berbelanja guna Maybank Cards tak kisahlah debit kad ataupun kredit kad maka kita berpeluang untuk menang RM100 setiap jam.

Maybank rain money Jom Menang RM100 Cash Back Dengan Maybank Cards   Maybank Rain Money Contest

 

Saya yakin most of orang Malaysia mesti ada Maybank Card tak kisahlah kredit kad ataupun debit kad. Dan ramai jugak yang suka swap kad untuk beli barang. Kalau yang kaki shopping online memang confirmlah akan guna card melainkan transaction boleh guna Paypal ataupun Western Union. Tapi tak ramai yang tau guna kan. So inilah peluang untuk gunakan Maybank Kad kita.

Cara dia simple je :

1. SMS – MONEYNo KAd Send kepada 66628

2. Shopping guna Maybank Cards

Tak susahkan nak menang RM100. Mana tau tiap-tiap jam beli barang. Untuk maklumat lanjut bolehlah refer Facebook Maybank

Logo Dan Header Baru SuteraBlogger

Assalamualaikum,

Tengok semua orang asyik bertukar-tukar logo dengan header. Suterablogger asyik sama macam tu je. Jadi disebabkan hari ni ada lah masa sikit so saya pun cuba-cuba buka Adobe Photoshop untuk bermain dengan design. Nak kata hebat design taklah ni pun saya buat simple je sebab takde masa. So terhasillah header dan logo ni…

cropped SUTERA1 Logo Dan Header Baru SuteraBlogger

 

Mesti ramai yang cakap ‘eleh Liverpool menang baru nak letak header Liverpool’. Actually dah banyak kali saya buat header berkonsepkan team Liverpool cuma kali ni semangat dia lain macam sikit dan ideapun ada so saya bikinlah yang mudah. Nak buat layer banyak-banyak takut tak sempat siap so saya just pakai6 layer je untuk buat header ni. Pada penyokong Manchester United. Sorrylah ye cuba lagi season depan dengan manager baru…ooopsss…

p/s:

Desin seorang designer pemalas icon smile Logo Dan Header Baru SuteraBlogger

Live Viewing – Manchester United VS Liverpool @ D’Stall Corner

Assalamualaikum,

Pada peminat Liverpool dan Manchester United hari Ahad hari tu memang satu hari yang ditunggu-tunggu sebab it’s a matchday on Super Sunday. Kami penyokong Liverpool memang macam biasa port dekat Mini Anfield iaitu D’Stall Corner Kelana Jaya. Setiap match-match besar memang D’Stall akan buat macam gathering yang serius grand gile. Dah macam masuk tengok bola kat Anfield beb cuma penyokong nya ialah ‘Mat Salleh Punggung Hitam’…

tiket Live Viewing   Manchester United VS Liverpool @ DStall Corner

Ni tiket dia. Nampak tak nak lepak tengok bola dah macam tengok bola kat stadium tau bukan main-main sebab tu D’Stall ni dipanggil Mini Anfield. Memang dia punya meriah lain macam beb. Kalah game JDT :). Saya dah beberapa kali dah lepak tengok bola kat sini cuma kali ni berbeza skit. Kali ni saya tengok bola dengan team blogger Liverpool iaitu Melastik Bintang, Sohoque dan penulis blog tegar Liverpool Wan Gerrard. Apapun thanks to Wan Gerrard sebab payung tiket.
Continue reading

pixel Live Viewing   Manchester United VS Liverpool @ DStall Corner